İş

Discord Hakkında Kan Ağlatan İddialar: “Türkiye’de Kurulan Paravan Şirket, Kullanıcıların Ses Kayıtlarını ve Ekran Görüntülerini Devletle Bile Paylaşıyor”

İnternetin her yerinde olduğu gibi bir topluluk platformu olan Discord’da da çeşitli kötü niyetli grup ve kişiler varlığını sürdürmektedir. Bunun son örneklerinden biri de deprem anında yaşandı. depremzedelerle dalga geçmeyi amaçlayan insanlarla Dolu bir gruptu. Söz konusu grubun tek hareketi bu değildi.

Tabii ki, bu sadece manevi zararın bir örneğidir. Ayrıca Discord’da yasa dışı paylaşımlar, bilgi sızıntıları ve hatta insanlara maddi zarar vermek isteyen topluluklar var. Ancak bugün Türkiye’de faaliyet gösterdiği iddia ediliyor. Discord’un bilinmeyen ayağı ve burada görev alan kişiler hakkındaçarpıcı argümanlar ortaya atıldı.

Discord’daki olaylar ve Türkiye’deki “gizli ayağı”:

Reddit’te birçok büyük toplulukta paylaşım yapan “naivelayou” isimli bir kullanıcı, Discord’un bir paravan şirket aracılığıyla Türkiye’de gizli bir ofisi olduğunu söyleyerek çarpıcı tezler paylaştı.

  • NOT: Aşağıdaki açıklamalar tamamen safsatadır. İddialarınız doğrulanmadı ve artık herhangi bir yetkili tarafından onaylanmadı veya reddedilmedi.

“Discord’un Türkiye’de gizli bir ofisi var ama bu ofisten dönenler farklı”

“Levent’te bir plazada bulunan bir şirkette veri analisti olarak işe girdim, bir süre burada mecburen çalıştırıldım ve işe başladıktan aylar sonra sahiplerinin Kafkas kökenli olduğunu öğrendim. Riske atmak istemediğim için adını veremeyeceğim bu işi Ankara’da Kale adlı bir istihbarat binasında çalışan bir akrabam bana buldu. Binada işe başlayan herkesin akraba veya akraba olduğundan ve şirketin hiçbir yere tek bir iş ilanı bile vermediğinden haberim yoktu. Şimdi mülakat aşamasındayken zımnenlik konusunda fazla abartmalarından ve bilgi güvenliği ve gizlilikle ilgili tonlarca belge imzalamam gerektiğinden ama uzun süredir iş aradığım için başta biraz korkmuştum. zaman ve paraya ihtiyacım olması bu detayları görmezden gelmeme neden oldu.
İşe kabul edildikten sonra hepsi benimle birebir çalışmak üzere görevlendirilen çalışma arkadaşlarımla tanışma fırsatım oldu. İlk dikkatimi çeken şey, ben dahil içeride çalışan insanlar olmamız ve hiçbir arkadaşımın Discord kullanmamış olmasıydı. Daha da ilginci işe giriş anında sosyal medya uygulamalarını kullanma eğilimleriniz başlığı altında iş görüşmesine giren her çalışan adayına açıkça Discord kullanıp kullanmadığımız sorulmuştur.
Bu işlerin arkasında kim veya kimler varsa, bizim işimize olan kişisel ilgimizin asgari düzeyde olmasını istediği açıktı. Çalıştığımız branşın bilişim olduğunu ailemiz dahil kimseye söylemememizi tavsiye ediyorlardı.
Yetkililerimiz konunun gizliliği konusunda sadece üstü kapalı uyarılarda bulunurken, zaman geçtikçe ve biz daha çok soru sormaya başlayınca bu üstü kapalı korkutmalar yerini doğrudan tehditlere bıraktı. En büyük kozları, Discord’un Türkiye ofisinin yakında tüm dünyaya bire bir duyurulacağını ve büyük bir reklam kampanyası stratejisi nedeniyle bunu şimdilik gizlemek zorunda kaldığımızı söyleyerek gözümüzü korkutmaları oldu. birimiz bile bu konuda yanılırsak, tüm reklam kayıpları tazminat yoluyla bizden talep edilebilir. Aylarca bu formda devam ettik…
Yönetim garip olduğumuz birçok durumu bize izah ediyor ve inandırıyordu. Ancak hiçbir zaman net olarak anlamadığımız şey, bir şekilde asıl ilgi alanımızın illegal yoldan sapan Discord kullanıcıları olduğuydu. Bu kadar çok çaba sarf edilmesini garip bulsam da, genellikle sadece kendi işime bakıp fazla ilgilenmemek, topluluğa uyum sağlama sorunu yaşatıyor.”

Tüm kullanıcıların ses kayıtlarına ve ekran kayıtlarına ulaşılsa bile kimliği belirsiz kişiler ofise gelir ve kimlik sormaya başlar:

“Ama sonra bir gün, Discord Hollanda Bv. Tarafımızdan tarafımıza gönderilen Gizlilik & Güvenlik güncellemeleri bize doğru yolumuzu göstermiştir.
Öncelikle kullanıcıların direkt mesaj kutularına, arkadaş listelerine girerek bilgi paketlerinin kayıtlarına ulaşabildim ve ardından tüm kullanıcıların direkt ses kayıtlarına ve hatta ekran görüntülerine ulaşabildim.
Ben işimin bu yeni koşullarına uyum sağlamaya çalışırken, yetmiyormuş gibi, ofis binamızda kimlikleri gizlenmiş bazı görevliler belirmeye başladı. Bu görevliler her hafta Discord belge dosyasında yasa dışı faaliyette bulunduğundan şüphelendikleri kişilerin gerçek kimlik numaralarını getiriyor ve gerçek kimliklerini bizden öğrendikleri bu kişilerin verilerini alıp dosyalıyorlardı. Genel profilde pek konuşmayan, soğuk ve önemli olduğu belli olan ama eğitimli olduğu belli olan insanlardı.
Bu gizemli adamlar, bariz kimlik numaralarını resmi tutanak gibi göstererek işlerini yapıyorlardı. Getirdikleri belgeleri operasyonun doğrudan bilgi işlem kısmına gittikleri için ne şekilde hazırladıklarını bilmiyorum ama savcı raporunun görüntüsünde hazırladıklarını duydum.”

Türkiye, Discord’u tehdit etti ve Discord, Türkiye’deki tüm Türkçe konuşan hesapların verilerini vermeyi kabul etti:

“Zamanla topladığımız kayıtlardan öğrendiklerimiz karşısında kanımız donarken, özgüven kazandıkça bize söylenen ‘Reklam’ saçmalığının iç yüzünü hep birlikte öğrendik.
Gerçek şu ki, Türkiye Discord’u Git-Hub platformunu yasaklayacağı dönemde açıkladığından daha sert bir şekilde hedef almış, hatta şirket yetkilileriyle görüşerek uygulamayı “ByLock” olarak işaretleyerek Türkiye’de yasaklamakla tehdit etmişti. tarzı terör iletişim aracı.
Discord ise üç buçuk milyon abonesini elinden bırakamadı ve Türkiye ile anlaştı ve ülkemizde yasaklanmaması karşılığında Türkçe konuşan her hesabın verilerini Türkiye’ye vermeyi kabul etti. ”

Discord, verilerin sunulduğu bir paravan şirket istiyordu:

“Ancak Discord, muhtemelen görüntü korkusu nedeniyle olası yasal sorumluluklardan bir sığınak bulmak ve birinci elden yasal temastan kaçınmak için topluluk sözleşmesi yaptığı kullanıcılarına bu sözleşmeyi saklamak istedi, bu veriler yasama ve yargı organlarını, adli kolluk görevlilerini, özgürlükler ve insan hakları noktasında doğrudan ilgilendirmektedir. Pozisyonu tartışılan bir ülkeye değil, Türkiye’nin kontrolündeki bir paravan şirkete devredebilmesini şart koşmuştu.”
Verilerin sunulması ile şüpheliler tespit edilir ve tutuklanır. Sonrasında bu kişiler muhbir olarak sanal dünyada dolaşmaya devam ederler:
“Peki, kimlik bilgimiz varsa, neden polis ya da bu kişiler ortalıkta durup bilgi depoluyorlardı? Devlete çalıştığımızdan emin olma noktasına gelmemize rağmen neden dışarıdan resmi görüntüden tamamen uzaklaşmıştık? Bu soruları hep kendimize soruyor, yetkililerin ne yapacaklarını anlamadan, huzursuzca bekliyorduk.
Zaman zaman bazı kişilerin tutuklandığını ancak kısa sürede serbest bırakılmalarının insanlarda umutsuzluk yarattığını duyarken, veri paketlerini okuduğumuz serbest bırakılanların aslında sanal toplulukta nasıl muhbir olduklarına tanık oluyorduk.
Muhbirlerin pek çok örneği var inanın neredeyse toplam sayının 4/1’i polis muhbiri olarak çalışıyor. [ÇIKARILMIŞ BÖLÜM] Zaman geçtikçe farklı bir amacımız olduğunu keşfederek, fırsat buldukça toplanan verilere bakıyor ve mümkün olduğunca bu verilerin kopyalarını yapıyorduk. Kısa süre sonra, bu yetkililerin teşhis etmeye çalıştıkları kişilerin gerçekten de oldukça tehlikeli insanlar olduğu anlaşıldı. Devletin bilgisini topladığı bu insanlar o kadar çok işin içinde o kadar harika insanlardı ki, her satırını okurken dehşete kapıldım. Gördüklerim ve yaşadıklarım yüzünden sinemadayım ve sanırım can güvenliğim yok.”

Kimin bilgileri alındı?

“Resmi tutanaklarda bizden talep edilen gerçek kimlik numaraları ve kullanıcı adlarına ilişkin bu veri paketleri; kredi kartı dolandırıcıları, çocukları istismar eden veya buna aracı olanlara, mernis bilgileriyle elde ettikleri kimlik bilgilerini kullanarak mağdurların çıplak fotoğraflarını veya konuşmalarını ailelerine anlatmakla tehdit eden şantajlarla doldu. Binadaki bu devlet görevlileri, bilgileri belgelenecek olan Gerçek Kimlik ve Kullanıcı adlarını bize getiren devletin saha personeliydi (…)”

“Devletin bu verileri alır almaz müdahale etmemesinin arkasında kirli siyaset var”

“(…) Aşağıda okuyacağınız bilgilerin bir kısmını ifşa etmemin iki amacı var. Öncelikle bu veriyi alır almaz devletin müdahale etmemesinin ardındaki kirli siyasetin sebebini öğrendim ve sonra koltuklarında oturan bu operasyonu planlayan siyasetçilerin, aksine diğer devlet görevlilerinin işine yaradığından endişeleniyorum. Duyarlı ve sorumlu bir şekilde çalışan, özellikle içeride görevli olanlar.
Bu “kirli” siyaset söz konusu olduğunda, mesele, Sayın Devlet Önderimize göz dikmiş, tanınmış bir büyük siyasi devlet liderinin, kamuoyunun takdirini kazanmak için bu aceleci operasyonları ve gözaltıları kasten, hatta kasten geciktirmesidir. ve devlet liderimizin sağlığına ve siyasi gidişatına bağlı olarak kendi lehine kullanabilir. Amacının bu suçları işleyen çocuk ve gençleri suç işleyebileceklerine inandırmak ve onlardan kurtulmak, onları daha büyük ve kamuoyunda tepki yaratan olaylara bulaştırmak ve son olarak da bu suçlardan kurtulmak olduğunu söyleyerek özetleyebilirim. bir saldırıda bu büyük hukuksuzluğa son vererek koltuğa oturmak…
Bu oyunu çok sonra öğrendiğim kaynak ne binadaki devlet görevlileri ne de bilgi paketleri… Doğrudan iş bulmamı sağlayan “KALE” aynı zamanda misyon sahibi akrabamdı.”

Ancak paravan şirkette “23” lakaplı bir kişi, kirli siyaseti öğrendikten sonra belgeleri göndermeye, talep edenleri kasten yok etmeye başladı:

“23’ün [HARİÇ] bunu öğrendiği ve yukarıda anlattığım olaydaki kargaşasını “Siyasi kaygılardan beslenmek için” cümlesiyle verdiği olay sanırım bu. Sanırım kendisi ve birkaç arkadaşı bu konunun farkındaydılar ki ben bu yazıyı yazmadan bir ay önce sorumlu oldukları belgeleri kasten imha ederek göndermeye başladılar. Ama P….S ve diğer dört arkadaşının Discord’a geri dönen tüm yasa dışı kişilerin en az %95’inin kimlik bilgilerine ve onları yok edebilecek kanıtlara sahip olduğunu biliyorum.”

Son kısmı özetlemek gerekirse:

İddiaya göre devlet düzeyinde yüksek mevkide olan bir kişi kendi hırsları doğrultusunda Discord’da daha çok ve daha büyük hatalar yapılmasına izin veriyor ve bu hataları zaten hatalı olanlara yapıyor. Ancak şirket içerisinde lakaplı 23 çalışan bu duruma karşı çıkarak verileri içeren belgeleri imha edip gönderiyor.

Tüm bu sözlerin sadece kullanıcının bir argümanı olduğunu, ileten taraf olduğumuzu tekrar hatırlatalım.

Kullanıcı neden tüm bunları paylaşıyor?

“Başlangıçta 23’ün [ÇIKARILDI] tavrını anlayamasam da, açıkladığım gibi, onun tutkusu ilk önce binlerce sunucunun sahipliğini almaktı.kamuflaj Bu kanala giriş yapıp veri toplamak olduğunu anladım. Sonra o tecavüz karşısında işi kişiselleştirerek intikam almasına rağmen çocukları ve gençleri siyasi amaçlar için kullanma kaygısına kendi gözlerimle şahit oldum.
Ve son olarak bu belgeleri gördükten sonra, bu uygulamada iyi niyetli olmaktan uzak ve kin dolu bu yapının ortaya çıkmasına sessiz kalmamamız gerektiğini anladım. Tüm bu olayların sonuçlarına daha fazla dayanamadım ve yazmak istedim. Bütün sosyal medya bunları bilmeli.
Size ciddiyetimi göstermek için bu işlere karışan bazı hesapların isimlerini ve lakaplarını vereceğim. Bunlar, sahip olduğum takma adlar ve adlar listesinin yalnızca küçük bir kısmı. Trendle karşılaştırıldığında muhtemelen daha fazla, muhtemelen kullanılacak tüm verileri açabilirim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort