Haber

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Arıcılık Faaliyetleri Üretime Başladı

Akademik arılar üretime başladı

TOKAT – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde yürütülen arıcılık faaliyetleri ile vatandaşların doğal ve saf eserler ile buluşturulması amaçlanıyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde arıcılık faaliyetleri üretime başladı. 80 kovan ile üretim yapan tesiste bir yandan öğrenciler eğitim alırken, diğer yandan da vatandaşları sağlıklı çalışmalarla buluşturuyor. 1 ton civarında üretim kapasitesine sahip tesiste üretim tamamen doğal olarak gerçekleştiriliyor. Laboratuvarda yapılan analizlerin ardından vatandaşların beğenisine sunulan bal, geçtiğimiz yıllarda aldığı ödülle vatandaşların güvenini kazanmıştı. Üretimin ardından maliyetine yapılan satışlar vatandaşın yüzünü güldürüyor.

“Halkımızı sağlıklı ürünlerle buluşturmak için maliyetine satış yapıyoruz”

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Kısmı Prof. Burada herhangi bir araştırma yönü yok şu an sadece eğitim veriliyor.İşte öğrencilerin yerinde görsel olarak görmesi için bir tesis.Burada 80 kovan arı ile yaylaya çıkacağız.Bizim özelliğimiz tamamen doğal olması üretimimizin her yıl olması. Analiz yaptırdık ödül aldık.Yılda 1 ton civarında üretim yapıyoruz.Bu üretimlerimizi petek ve süzme bal olarak kampüsteki ofise götürüyoruz.Burada çalışan ve dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz var.Alımlarını yapabiliyoruz. halkımızı sağlıklı eserlerle buluşturmak adına satış yapmaktır.Asıl amacımız kar amacı olmadığı için burada kesinlikle şeker uygulaması yoktur.Arıların yaşaması için verilen şeker dışında hiç bir şekilde şeker vermeyiz. kış döneminde. O şeker arıların yaşaması için verilen şekerdir. Satışa sunacağımız bal tamamen doğal çiçeklerden arılar tarafından üretilen baldır. En iyi çalışmaları halka ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

haber-korgun.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu